Vanijchiapudding
En ljuvligt len och god chiapudding med vaniljsmak som lyfts till nya höjder med den fantastiska chaikryddade sötpotatiscremen. Denna är god även som efterrätt.
1 portion
Chiapudding ingredienser:
2 dl mandelmjölk (kan använda mandelgrädde mixa vattnet som 1:3)
1⁄2 tsk vaniljpulver
1⁄2 dl chiafrön
Rör mjölk, vaniljpulver och chiafrön i en skål och låt stå i minst 15 minuter. Puddingen kan förberedas dagen före och stå i kylen över natten. Servera med sötpotatiskräm.
Sötpotatiskräm
1 medelstor sötpotatis
1 msk kallpressade kokosolja (också som heter kokosfett)
1 msk koncentrat av Pukka Vanilla Chai te
1. Skala och skär sötpotatis i lika stora bitar och fördela på plåten.
3. Rosta i mitten av ugnen 25–30 minuter tills den blir mjuk. Låt svalna.
4. Gör ett koncentrat av teet genom att låta 2–3 påsar ligga i liten mängd hett vatten, låt teet svalna.
5. Mixa den avsvalnade sötpotatisen med kokosolja och vanilla chai te till en slät kräm.