Hur man kan laga Asiatiska blad
Många vet inte hur man ska tillaga Asiatiska blad. Det är faktiskt mycket enkelt.Här använder jag mig av ex. Pak Choi.
Recept för 2 personer Ingredienser:
2 huvuden Pak Choi
1 tsk Havssalt (vanligt salt går bra om man inte har havssalt hemma)
5 st Vitlöksklyftor, helst finhackade, men pressade klyftor går bra också
5 msk helst Rapsolja (olivolja går också bra, men det ger en annan smak)
1 tsk Sesamolja
½ tsk torkad Chili (om ni inte tycker om stinget, bara skippa chilin)
Tillagning:
1. Skölj och separera bladen på Pak Choi
2. Steamer Pak Choi i 5-8 minuter.
3. Kyl snabbt ner de tillagade Pak Choibladen, genom helst i kallt vattenbad för att bibehålla alla nyttiga näringsämnen och den gröna fägen på bladen, i annat fall kan man även skölja i durkslag med kallt vatten. Obs! Mycket viktigt att kyla ner bladen, om inte blir bladen gula.
4. Värm upp 2 msk rapsolja i en helst wok-panna, om inte går en stekpanna bra också. Fräs de finhackade eller pressade vitlöksklyftorna i ca ½ minut, dra av pannan och låt vitlöken svalna av en stund. Obs! Bränn inte vid vitlöken!
5. Lägg de avsvalnade Pak Choibladen i en skål och blanda med havssalt, rapsolja, chili och vitlöken.
6. På toppen av Pak Choibladen kan man garnera med röd paprika, hackad eller skivad, om man vill. Okej!
Njuta!